en guide till mattrengöring

Ser ditt hem dammigt ut även efter att du moppat? Börja med mattrengöring nu

Är ditt hem fortfarande smutsigt och dammigt även efter att du har lagt en hel dag på att städa? Då kanske du blir frustrerad när du städat hela dagen och du fortfarande hittar smuts vart du än tittar. Denna smutsen går inte att rengöra innan mattan rengörs ordentligt. Mattrengöring är oundvikligt om du vill se till så ditt hem är rent, säkert och prydligt.

En mattrengöring tar bort bakterier och kvalster i mattan

Det mysigare tyget i mattan gör så att det samlas föroreningar, bakterier och andra baciller. De djupaste fibrerna i mattan samlar dessa bakterier och förorenar miljön och i fuktigare områden kan dessa problem bli värre. I områden med hög luftfuktighet så fastnar dessa föroreningar i mattan och kan främja mögeltillväxt. Detta mögel kan snabbt skapa en ohälsosam miljö om du inte tar hand om dem.

Rengör mattan för en förläng livslängd

Mattrengöring är viktigt för att skapa en hälsosam miljö men också för att förlänga mattans livslängd. Eftersom det är dyrt att lägga mattor så är det väldigt oekonomiskt att ofta byta ut dem. Mattor agerar som filter som suger åt sig damm, smuts, jord etc. och samlar dem djupt ner i sina fibrer vilket sedan leder till att insekter lockas till mattorna. Insekter som tillåts vistas en längre tid i mattorna förstör dess tyg. Därför är det så viktigt att rengöra mattan för att förlänga dess livstid och spara pengar. Varje gång vi går på en smutsig matta så minskar vi dess livslängd eftersom smutsen skär in i mattans fibrer.

Tips på mattrengöring

Lägg in mattrengöring i din dagligs städrutin för att hålla borta damm och smuts. För snabb och enkel daglig rengöring är dammsugare avgörande för att få bort smutsen. Vid djuprengöring och att få bort fläckar, odörer och baciller kanske det inte räcker med att dammsuga. För att effektivt få bort bakterier, fläckar och mögel så kan vissa kemikalier användas. Om du har ett upptaget liv kan du använda dig av ett rekommenderat städföretag i Falun.

Så dammsuger du mattor

För de som städar ofta kommer här några tips för att hålla mattorna fria från smuts och göra så de håller dubbelt så länge. När du dammsuger bör du tänka på vissa saker. Dammsugaren måste vara inställd på rätt höjd när du rengör, inte för högt eller för lågt. Att dammsuga ofta reducerar mängden smuts och mögel som bildas i mattorna. Dammsug långsamt för att absorbera så mycket smuts som möjligt.

Få bort elaka fläckar på mattan

Fläckar kan lätt tas bort genom att badda mattorna. Att gnugga på fläckarna kommer bara få dem att spridas ut och gå djupare in i tyget. Det bästa sättet är att badda fläcken med en rengöringslösning och sedan låta en handduk absorbera fläcken från mattan. En annan metod är att spreja på en blandning av diskmedel och vatten på fläcken och låta det sitta ett par minuter innan du tar bort fläcken.

Håll ditt hem eller arbetsplats så rent som möjligt. Att rengöra mattorna spelar en avgörande roll i hur ditt hem ser ut. Låt din familj bo i en lycklig och hälsosam miljö. Låt inte din ansträngning gå till spillo! Du hittar bästa mattrengöringsföretaget på nätet genom att googla eller fråga dina vänner.